Albert A. van Daalen heeft zich de afgelopen 12½ jaar ontwikkeld tot bedrijfsadviseur met een focus op zakelijk vastgoed

Het is fascinerend om terug te kijken op deze periode en te zien hoe zijn leven zich heeft ontwikkeld sinds zijn interview met Het Financieele Dagblad* op 12 oktober 2011. Op dat moment was hij net begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière en wijdde hij zich volledig aan bedrijfsplannen en bedrijfsfinanciering.

Een van de beroemde uitspraken van Albert Einstein is: ‘Falen is succes in vooruitgang.’ Hoewel Van Daalen aanvankelijk tegenslagen kreeg op zijn weg naar succes, omdat hij te maken kreeg met het niet nakomen van contractuele verplichtingen door zakenrelaties, zette hij door en overwon hij aanzienlijke obstakels. Van Daalen: “Spiritueel gezien hebben we de opdracht om tijdens ons vallen en opstaan onze ogen uitsluitend gericht te houden op het doel dat voor ons ligt. Die mindset houdt ons gaande.”

Nu, 12½ jaar later, heeft Van Daalen een indrukwekkend traject afgelegd. Zijn toewijding aan zijn vakgebied van bedrijfsadvisering heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij heeft niet alleen professioneel succes geboekt, maar heeft ook een grote impact gehad op de mensen om hem heen. Zijn rol als mentor en adviseur, puttend uit zijn expertise als corporate finance professional, heeft velen geïnspireerd en geholpen bij het realiseren van hun business.

Het afgelopen jaar heeft Van Daalen zijn focus verlegd naar vastgoedbemiddeling voor zakelijke opdrachtgevers. Het financieren van onroerend goed zonder tussenkomst van banken is een groeiende vraag geworden. Niet alleen ondernemers, maar ook vastgoedinvesteerders zijn op zoek naar leningen voor zakelijk vastgoed of beleggingspanden. Bovendien biedt vastgoedonderpand voor financiers een wenselijke beleggingsoptie.

Het aantal financieringen via banken is de afgelopen jaren afgenomen. In een recente podcast van BNR noemde Hein Wegdam, directeur van ING Real Estate Finance Banking, de opkomst van alternatieve aanbieders ‘een zeer welkome aanvulling’. Voor wie vastgoedfinanciering zoekt, is de bank niet langer de enige optie. Bovendien bemiddelt Van Daalen als vastgoedprofessional niet alleen in financiering of aankoop van bedrijfsmatig onroerend goed in Nederland en Spanje, maar dankzij zijn netwerk ook in andere landen binnen en buiten Europa.

Terugkijkend op zijn reis zien we een ondernemer die zijn niet aflatende ambitie heeft vertaald in tastbare resultaten en een predikant die zich blijft inzetten voor maatschappelijke doelen, zoals het recht op een dak boven het hoofd en recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst. Zowel zijn sociale als wetenschappelijke werk wordt uit zijn zakelijke inkomsten bekostigd.

Klik hier voor meer informatie over de huidige activiteiten van Van Daalen.

AdZ

*Noot: Het Financieele Dagblad (FD) is dé nieuws- en inspiratiebron voor zakelijk Nederland. Het FD geeft financieel-economische betekenis aan ontwikkelingen die relevant zijn voor de leiders van vandaag en van morgen, zowel op professioneel vlak als privé.

Leave a comment